-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření50 min
-
Porce4
-
Celkový čas60 min
BUŘTY NA PIVU: Špekáčky s pivem a rajčaty
Buřty na pivu jsou klasická chalupářská specialita připravovaná ze špekáčků, piva, cibule a rajčat. Je to naprosto jednoduché, rychlé a chutné jídlo. Olej v tomto receptu nebudete potřebovat, vše se dělá na výpeku ze špekáčků. Naopak doporučuji po prvním pečení trochu oleje odlít z pekáčku.
Suroviny na buřty na pivu
- 5 ks kvalitních špekáčků
- 2 cibule
- 250 ml černého piva (klidně i světlého)
- 1 chilli paprička nebo lžička mletého chilli
- 4 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených rajčat (200-300 ml)
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- hrst čerstvé petrželky volitelné
TIP: do jídla můžete přidat nakrájenou červenou kápii podle chuti
Postup přípravy buřtů na pivu
- Špekáčky podélně rozřízněte a z vrchu nařežte mřížky. Špekáčky vyložte na plech a dejte na 15 min do trouby na 170 stupňů.
- Mezitím co se špekáčky pečou si nakrájejte cibuli na půlkolečka a smíchejte pivo s rajčaty, prolisovaným česnekem, pepřem, nakrájenou chilli papričkou, sladkou paprikou a trochou soli.
- Pokud chcete, tak z opečených špekáčků můžete slít trochu oleje (záleží jak moc chcete jídlo mít tučné). Nyní už jen na pekáček vyskládejte cibuli, na ní položte špekáčky a vše přelijte směsí piva a rajčat. Vraťte pekáč do trouby a ještě zhruba hodinku pečte, aby omáčka zhoustla a cibule změkla.
- Podávejte s chlebem a čerstvě nasekanou petrželkou ke sklenici vychlazeného piva.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review